Репліки античного Єгипту в назвах міст України - Тищенко, Костянтин (Українське мовознавство, 2016)
Стаття узгоджує з фактами писемної історії та лексикології досліджену частину ознак контактів з античним Єгиптом, виявлених у топонімії України методом контекстування.Інформація про автора:Тищенко Костянтин Миколайович – доктор філологічних наук, професор кафедри Близького Сходу Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка (Україна).Електронна адреса: linguistmus@ukr.net_____________ЛітератураАбаев В. И. Историко-этимологический словарь осетинского языка: В 5 т. / В. И. Абаев. – Т. IV. – Ленинград : АН СССР, 1989. – 326 с.Бушаков В. А. Лексичний склад історичної топонімії Криму / В. А. Бушаков. – К. : Ін-т сходознавства ім. А. Ю. Кримського НАН України, 2003. – 226 с.Клепатский П. Г. Очерки по истории Киевской земли: Литовский период / П. Г. Клепатский. – Біла Церква : Вид. О. В. Пшонківський, 2007. – 480 с.Пащенко В. М. Науково-пізнавальний зміст методу топонімічного контекстування / В. М. Пащенко // Вісник Львівського університету. – Серія: Філологічна. – Вип. 59. – Львів, 2013. – С. 21–37.Реальный словарь классическихъ древностей по Любкеру / Под ред. Ф. Гельбке и др. – СПб. : Типография А. С. Суворина, 1885. – 1552 c.Тищенко К. М. Іншомовні топоніми України: Етимологічний словник-посібник / К. М. Тищенко. – Тернопіль : Мандрівець, 2010. – 240 с.Тищенко К. М. Ключі з Астурії від минулого України / К. М. Тищенко. – Київ–Дрогобич : Посвіт, 2015. – 528 с.Тищенко К. М. Контури лексико-топонімічної стратиграфії України і етногенез українців / К. М. Тищенко // Народна творчість та етнографія. – 2005. – № 4. – С. 31–44.Тищенко К. М. Основи мовознавства : системний підручник / Костянтин Тищенко. – К. : Київський університет, 2007. – 304 c.Hynek A. Integrated Landscape Research // Scripta fac. sci. nat. univ. Purk. Brun. Vol. 11 (1981) [Електронний ресурс] / A. Hynek. – No. 7–8 (Geographia). – p. 309–322. – Режим доступу: www.sci.muni.cz/geobib/scripta/1981/7–8/Scripta_1981_7-8_Hynek_1.pdf.Milton J. Aphorismus [Електронний ресурс]. – Режим доступу: www.aphorismen.de/zitat/100333.
Keywords: топонімія, контекст, античність, Україна, Єгипет