Новий посібник з історичної фонетики і фонології - Пуряєва, Наталія (Українське мовознавство, 2018)
Посібник дає змогу не лише осмислити дискусійні теоретичні проблеми сучасної української діахронної лінгвістики, отримати відомості про основні методи цієї наукової дисципліни (історико-порівняльний аналіз, реконструкція хронологічних станів мовної системи (зокрема дописемного періоду)), а й через серію практичних завдань навчитися застосовувати їх на практиці, формуючи тим самим у студентів-філологів відповідні дослідницькі компетентності.Інтенсифікація історико-лінгвістичних студій, якої так потребує сьогодні філологічна україністика, залежить від ступеня заангажованості в проблематику та рівня підготовки майбутніх студентів-філологів. Цьому завданню надзвичайно успішно сприятиме посібник Г. М. Наєнко та О. О. Суховій, який вкладає в руки лінгвіста-початківця досконалий інструмент, володіння яким відкриє йому шлях для самостійних дослідницьких пошуків. Проте вдячними користувачами посібника можуть бути не лише студенти, а й аспіранти, викладачі, вчителі. Інформація про автора:Пуряєва Наталія Володимирівна – кандидат філологічних наук, докторант Інституту української мови НАН України (Україна).Електронна адреса: puryaeva@nas.gov.ua__________Рецензія на: Наєнко Г. М., Суховій О. О. Історія української мови : Практикум з фонетики й фонології. 2-ге вид., перероб. й доп. Київ : ВПЦ “Київський університет”, 2017.